Zapiekanka z krewetkami i ryżem
Zapiekanka z krewetkami i ryżem może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka, 30 g tłuszczu i łącznie 499 kalorii. Za 2,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest idealna na jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, pieprzu cayenne, zagęszczonej zupy-kremu z grzybów i soli. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pescatariańską. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Zapiekanka z krewetkami i ryżem, Zapiekanka z krewetkami i ryżem oraz Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż na maśle zieloną paprykę i cebulę, aż będą miękkie.
Dodaj krewetki, sól i cayenne; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Dodaj ryż, zupę i 1 szklankę sera; mieszaj, aż się połączą.
Wlać do natłuszczonej formy o pojemności 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 30 minut.
Posypać pozostałym serem.
Piec bez przykrycia przez 5 minut dłużej lub do momentu, aż się rozgrzeje i ser się roztopi.