Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem

Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem
Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem jest pescatarian przepis z 12 porcjami. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 571 kalorii, 35g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz krewetki, sól, krem zupa grzybowa, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem, Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem, oraz Zapiekanka Z Dzikim Ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Piec migdały w jednej warstwie w płytkiej patelni 4 do 6 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przygotuj mieszanki ryżowe zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
W międzyczasie roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać seler i cebulę. Smażyć 10 minut lub do miękkości. Mieszać w krewetki, następny 6 Składniki, ryż, i 1 1/2 szklanki każdego sera. Wymieszać łyżkę do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 15 x 10 cali lub 2 (11 x 7 cali) naczynia do pieczenia. Top z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Posypać pozostałą 1/2 szklanki każdego sera, a top z prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
7
Piec 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Do przodu: przygotować zgodnie z zaleceniami w Kroku 2 i przykryć folią aluminiową i zamrozić do 1 miesiąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
9
Wyjąć z zamrażarki i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Migdały tostowe zgodnie z zaleceniami w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
10
Piec zapiekankę, przykrytą, w 350 przez 30 minut. Odkryć i piec 55 minut do 1 godziny i 15 minut lub do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Posypać 1/2 szklanki rozdrobnionego sera Monterey Jack, 1/2 szklanki startego parmezanu i prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
12
Piec jeszcze 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Magazyn