Zapiekanka Z Kluskami Ziemniaczanymi
Zapiekanka z kluskami ziemniaczanymi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 25%. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Kluskami Ziemniaczanymi, Zapiekanka z wołowiną i kluskami ziemniaczanymi, oraz Zapiekanka Z Kluskami.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać tłuczone ziemniaki, 1 szklanka mąki, jajka, sól i pieprz, aż dobrze wymieszane. Łyżka do czystej plastikowej torby.
Przynieś 5 litrów wody do wrzenia w dużym garnku. Wyreguluj ciepło tak, aby woda zagotowała się bardzo delikatnie.
Wytnij mały otwór w rogu torebki i wyciśnij pierogi do wody, przecinając nożyczkami w odstępach 1 cala.
Niech pierogi gotować odkryte, aż unosić się na szczycie.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w naczyniu do pieczenia 2 quart. Trzymaj ciepło.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę na maśle do miękkości. Mieszamy w 2 łyżkach mąki na gładką masę.
Wlać śmietanę i bulion i gotować, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i wymieszać połowę parmezanu i połowę słoika, aż będzie gładka.
Polać pierogi w naczyniu.
Pozostałe sery posypać wierzchem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut, aż wierzch będzie złocisty, a sos bąbelkowy.