Zapiekanka z kalafiora, makaronu i sera
Kalafior, makaron, i ser Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. Mieszanka mąki, makaron seashell, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Brokuły i kalafior zapiekanka z serem Mac N, Zapiekanka z kalafiora i brokułów z serem Camembert, oraz Zapiekanka z brokułów i kalafiora z serem Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować wodę; do wrzącej wody dodać kalafior i 1/2 łyżeczki soli i gotować 4 minuty lub do miękkości.
Wyjąć kalafior łyżką szczelinową, zastrzegając płyn do gotowania; odstawić kalafior na bok. Doprowadzić płyn do gotowania do wrzenia toczenia.
Dodaj makaron, i gotować 7 minut lub aż al dente; odcedzić i odstawić.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Mąkę i mleko połączyć w rondlu, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać z tymiankiem i czosnkiem; gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 8 minut), ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/4 łyżeczki soli, serów, cebuli, musztardy i pieprzu.
Połącz kalafior, makaron i sos serowy w dużej misce. Łyżka mieszanki kalafiora do 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy tworzą odmierzyć 1 szklankę.
Bułkę tartą połączyć z masłem; posypać równomiernie mieszaniną kalafiora.
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane.