Zapiekanka z kalafiora i pasternaku

Zapiekanka z kalafiora i pasternaku
Zapiekanka z kalafiora i pasternaku to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 18g białka, oraz 30g tłuszczu. Za 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Mieszanka pieprzu, masła, dojrzałego sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zapiekanka Ziemniaczana Z Pasternaku, Zapiekanka Marchewkowo-Pasternakowa, oraz Zapiekanka Z Marchwi I Pasternaku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Dodaj kalafior i pasternak do dużego garnka z osoloną wrzącą wodą. Gotuj, aby zmiękczyć, 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Odcedź i spłucz pod zimną wodą w zlewie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Dodaj masło do dużego rondla lub patelni do duszenia na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodaj szalotki i smaż do miękkości, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Posyp solą i pieprzem. Dodaj mąkę i gotuj, aż będzie blada blondynka i pastowata, 2 do 3 minut. Powoli ubij ciepłe mleko, upewniając się, że z mąki nie pozostały grudki. Sos powinien zacząć gęstnieć, gdy zacznie się gotować na wolnym ogniu. Gdy sos stanie się gęsty, zmniejsz ogień i dodaj garściami Cheddar. Mieszaj, aż się rozpuści i dopraw ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Dodaj odsączony kalafior i pasternak do sosu serowego i wymieszaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
7
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, oliwę z oliwek, pietruszkę oraz trochę soli i pieprzu. Posyp zapiekankę mieszanką bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Piec do bulgotania i złocenia, 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn