Zapiekanka z kalafiora i pasternaku

Zapiekanka z kalafiora i pasternaku
Zapiekanka z kalafiora i pasternaku to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 18g białka, oraz 30g tłuszczu. Za 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Mieszanka pieprzu, masła, dojrzałego sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zapiekanka Ziemniaczana Z Pasternaku, Zapiekanka Marchewkowo-Pasternakowa, oraz Zapiekanka Z Marchwi I Pasternaku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Dodaj kalafior i pasternak do dużego garnka z osoloną wrzącą wodą. Gotuj, aby zmiękczyć, 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Odcedź i spłucz pod zimną wodą w zlewie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Dodaj masło do dużego rondla lub patelni do duszenia na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodaj szalotki i smaż do miękkości, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Posyp solą i pieprzem. Dodaj mąkę i gotuj, aż będzie blada blondynka i pastowata, 2 do 3 minut. Powoli ubij ciepłe mleko, upewniając się, że z mąki nie pozostały grudki. Sos powinien zacząć gęstnieć, gdy zacznie się gotować na wolnym ogniu. Gdy sos stanie się gęsty, zmniejsz ogień i dodaj garściami Cheddar. Mieszaj, aż się rozpuści i dopraw ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Dodaj odsączony kalafior i pasternak do sosu serowego i wymieszaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
7
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, oliwę z oliwek, pietruszkę oraz trochę soli i pieprzu. Posyp zapiekankę mieszanką bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Piec do bulgotania i złocenia, 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
9
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn