Zapiekanka z kalafiora i pasternaku

Zapiekanka z kalafiora i pasternaku
Zapiekanka z kalafiora i pasternaku to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 18g białka, oraz 30g tłuszczu. Za 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Mieszanka pieprzu, masła, dojrzałego sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zapiekanka Ziemniaczana Z Pasternaku, Zapiekanka Marchewkowo-Pasternakowa, oraz Zapiekanka Z Marchwi I Pasternaku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Dodaj kalafior i pasternak do dużego garnka z osoloną wrzącą wodą. Gotuj, aby zmiękczyć, 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Odcedź i spłucz pod zimną wodą w zlewie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
4
Dodaj masło do dużego rondla lub patelni do duszenia na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodaj szalotki i smaż do miękkości, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Posyp solą i pieprzem. Dodaj mąkę i gotuj, aż będzie blada blondynka i pastowata, 2 do 3 minut. Powoli ubij ciepłe mleko, upewniając się, że z mąki nie pozostały grudki. Sos powinien zacząć gęstnieć, gdy zacznie się gotować na wolnym ogniu. Gdy sos stanie się gęsty, zmniejsz ogień i dodaj garściami Cheddar. Mieszaj, aż się rozpuści i dopraw ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Dodaj odsączony kalafior i pasternak do sosu serowego i wymieszaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
7
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, oliwę z oliwek, pietruszkę oraz trochę soli i pieprzu. Posyp zapiekankę mieszanką bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Piec do bulgotania i złocenia, 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn