Zapiekanka z kalafiora i pasternaku
Zapiekanka z kalafiora i pasternaku to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 18g białka, oraz 30g tłuszczu. Za 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Mieszanka pieprzu, masła, dojrzałego sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zapiekanka Ziemniaczana Z Pasternaku, Zapiekanka Marchewkowo-Pasternakowa, oraz Zapiekanka Z Marchwi I Pasternaku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Dodaj kalafior i pasternak do dużego garnka z osoloną wrzącą wodą. Gotuj, aby zmiękczyć, 4 minuty.
Odcedź i spłucz pod zimną wodą w zlewie.
Dodaj masło do dużego rondla lub patelni do duszenia na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodaj szalotki i smaż do miękkości, około 3 minut.
Posyp solą i pieprzem. Dodaj mąkę i gotuj, aż będzie blada blondynka i pastowata, 2 do 3 minut. Powoli ubij ciepłe mleko, upewniając się, że z mąki nie pozostały grudki. Sos powinien zacząć gęstnieć, gdy zacznie się gotować na wolnym ogniu. Gdy sos stanie się gęsty, zmniejsz ogień i dodaj garściami Cheddar. Mieszaj, aż się rozpuści i dopraw ostrym sosem.
Dodaj odsączony kalafior i pasternak do sosu serowego i wymieszaj, aby pokryć.
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, oliwę z oliwek, pietruszkę oraz trochę soli i pieprzu. Posyp zapiekankę mieszanką bułki tartej.
Piec do bulgotania i złocenia, 20 minut.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.