Zapiekanka z indyka z resztkami puree ziemniaczanego
Zapiekanka z indyka z resztkami puree ziemniaczanego to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Jeśli masz groszek, marchew, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 150 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekanka z indyka z resztkami puree ziemniaczanego, Shepherd ' s Pie AKA jak wykorzystać resztki puree ziemniaczanego, oraz Resztki indyczego ciasta pasterskiego.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W dużym rondlu połącz indyka, marchew, seler, cebulę, liście laurowe i tymianek.
Wlać bulion z kurczaka i ustawić patelnię na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu 5 minut, aż płyn lekko się zmniejszy.
Zdjąć z ognia i wymieszać z groszkiem.
Przełożyć mieszankę z indykiem na płytkę do pieczenia na głębokim naczyniu lub płytkie naczynie do zapiekania umieszczone na blasze do pieczenia. Łyżka puree ziemniaczanego na wierzchu i, używając tylnej części łyżki, zrobić równą warstwę.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i piec 15 minut, aż top jest złoty kolor i nadzienie jest bąbelkowe.
Podawać ciasto z woreczkiem zielonej sałatki.