Zapiekanka z fasoli warzywnej

Przepis na Zapiekankę z fasoli wegetariańskiej można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut. Za 1,0 dolara za porcję, ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 219 kalorii, 9 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jest idealna na jesień. Udaj się do sklepu i kup sos picante, fasolę, sos pomidorowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zapiekanka Taco z czarną fasolą i warzywną komosą ryżową, Chipotle Zapiekanka z pieczonymi warzywami w enchilada Chipotle i Zapiekanka z enchilada z czarną fasolą Chipotle + wideo.
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku podsmaż na oleju marchewkę, seler, cebulę i zieloną paprykę przez 5 minut.
Dodaj czosnek. chili w proszku i kminek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do momentu, aż zgęstnieją, a warzywa będą miękkie.