Zapiekanka Z Dzikim Ryżem
Zapiekanka z dzikiego ryżu to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz brązowy ryż, wodę, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Dzikim Ryżem, Zapiekanka z dzikim ryżem i szynką, oraz Zapiekanka z kapustą i dzikim ryżem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Brązowy i dziki ryż opłukać; wlać do naczynia żaroodpornego 2-quart. Do ryżu dodać czerwoną paprykę, zieloną paprykę, cukinię, marchew i seler. Wymieszaj czosnek w proszku, cebulę w proszku, bulion warzywny i margarynę.
Dobrze wymieszać, zalać wodą mieszaninę i przykryć.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut; sprawdź w tym miejscu, czy nie trzeba dodawać więcej wody.
Piec do 30 do 50 minut więcej, lub aż ryż jest gotowane. Przed podaniem dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.