Zapiekanka z dyni ziemniaczanej i dyni Gruèyre

Zapiekanka z dyni ziemniaczanej i dyni Gruèyre
Potato - Butternut Squash-and-Gruèyre Gratin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz paprykę, cebulę, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Dynia Maślana I Zapiekanka Ziemniaczana, Dynia Maślana i zapiekanka ziemniaczana z grzybami i szalotką, oraz Dynia Maślana I Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Serem Manchego.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać i cienko pokroić. Obrać, nasiona i cienko pokroić squasha.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
2
Ziemniaki gotować we wrzącej wodzie, aby przykryć w holenderskim piekarniku 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodaj squash; przykryć i gotować 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Zdjąć z ognia i dobrze spuścić.
5
Roztopić masło na dużej patelni; dodać cebulę, i saute 10 do 12 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Warstwa połowa plastry ziemniaków i squash w lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia; posypać połową soli i pieprzu. Wierzch z połową cebuli, serem i sosem śmietanowym. Powtórz warstwy, kończąc sosem śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sos śmietanowySos śmietanowy
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Piec w 350 przez 1 godzinę lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn