Zapiekanka z dyni z kozim serem i orzechami laskowymi

Zapiekanka z dyni z kozim serem i orzechami laskowymi
Dyniowa zapiekanka z kozim serem i orzechami laskowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 314 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, oliwę z oliwek, kozi ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Z Dyni Z Kozim Serem I Orzechami Laskowymi, Penne z dyni, jarmużem i kozim serem {12 tygodni zimowej dyni}, oraz Zapiekanka Z Ziemniaków, Squasha I Koziego Sera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść kostki dyni butternut i oliwy z oliwek w dużej misce; posypać grubej soli koszernej i mielonego pieprzu i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Sól KoszernaGruba Sól Koszerna
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozłóż kostki squasha na dużej blasze do pieczenia. Pieczeń, aż po prostu miękkie i zaczyna brązowy, mieszając od czasu do czasu, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Tymczasem, stopić 3 łyżki masła w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać pokrojone w plasterki pory i posiekaną szałwię; posypać solą i pieprzem. Smażyć do miękkości, ale nie Brązowy, o 15 protokół. Naczynie do pieczenia 11x7 cali z pozostałą 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
PorPor
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Połowę poru rozprowadzić na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posypać połową dyni i połową sera. Powtórz warstw z pora, squash, i ser. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
PorPor
8
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Śmietanę równomiernie zalać zapiekanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
10
Posypać prażonymi posiekanymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
11
Piec bez przykrycia, aż zapiekanka zostanie podgrzana i krem będzie bulgotał, około 30 minut (40 minut, jeśli wcześniej schłodzony).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ta gratin jest dobrym wyborem do transportu, ponieważ podróżuje dobrze. Albo zakończyć danie w domu (owinąć szczelnie, aby utrzymać ciepło)lub poczekać, aż dotrzesz do miejsca przeznaczenia, aby dodać śmietanę i orzechy, a następnie piec.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
OrzechyOrzechy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Magazyn