Zapiekanka z dyni i szpinakiem

Zapiekanka z dyni i szpinaku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, mielona gałka muszkatołowa, szpinak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Zapiekane Ziemniaki Ze Szpinakiem I Serem, Ziemniaki Zapiekane Z Dyni, oraz Lekkie Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i kozim serem.
Instrukcje
Dynię ugotować we wrzącej wodzie 8 minut lub do miękkości.
Umieść dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodaj cebulę i smażyć 7 minut lub do złotego koloru.
Usuń cebulę z patelni i odstawić.
Dodaj mąkę do patelni. Stopniowo dodawać bulion, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować na średnim ogniu lub aż będzie gęsty i bąbelkowy (około 6 minut), stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać sól, gałkę muszkatołową i pieprz.
Połącz dynię, cebulę, 1/4 szklanki sera i szpinak w misce. Łyżka mieszaniny dyni do naczynia z 6-szklanki zapiekanki pokryte sprayem do gotowania.
Polać sosem mieszankę dyni.
Posypać 1/2 szklanki sera na tarce.
Piec w 375 przez 30 minut lub do bąbelków. Broil 3 minuty lub aż ser jest złoty kolor.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.