Zapiekanka Z Dyni
Zapiekanka z dyni Butternut może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,65 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 856 kalorii, 23G białka, oraz 55 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pieprzu, spaghetti squash, dekoracji: gałązki rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Dyni, Zapiekanka Z Dyni, oraz Zapiekanka Z Dyni.
Instrukcje
Maślankę i dynię spaghetti przeciąć na pół wzdłuż; usunąć i wyrzucić nasiona.
Miejsce squash, pokroić boki do góry, w lekko nasmarowanej 17-x 12-calowy galaretki Roll patelni.
Skropić masłem i posypać 1/2 szklanki brązowego cukru.
Piec 40 minut lub do miękkości. Fajne 20 minut.
Za pomocą widelca, zeskrobać wewnątrz spaghetti squasha, aby usunąć spaghetti jak nici, i umieścić w dużej misce. Miąższ czerpać z dyni; grubo posiekać miąższ i wrzucić do spaghetti squasha.
Wymieszaj cynamon, gałkę muszkatołową i pozostały 1/2 szklanki brązowego cukru.
Gotować śmietanę w ciężkim rondlu nonaluminum na średnim ogniu, często mieszając, 5 minut lub tylko do momentu, gdy zacznie się para (nie gotować); usunąć z ognia.
Używając mandoliny lub ostrego noża, pokrój ziemniaki w plasterki o grubości 1/8 cala.
Ułóż jedną czwartą plasterków ziemniaków w cienkiej warstwie na dnie maślanego naczynia do pieczenia 13 x 9 cali. Łyżka jednej trzeciej mieszanki squasha nad ziemniakami (warstwa squasha powinna mieć grubość około 1/4 cala); posypać 1/4 łyżeczki. sól, 1/4 łyżeczki. pieprz, 1 szklanka sera fontina i 3/4 szklanki gorącej śmietany. Powtórz warstwy dwa razy, posypując jedną trzecią mieszaniny cukru na każdej z drugiej i trzeciej warstwy kabaczka. (Nie posypywać mieszaniną cukru pierwszą warstwą squasha.) Top z pozostałych plasterków ziemniaka, 1/4 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Delikatnie przycisnąć warstwy tylną łyżką.
Posypać wierzch pozostałym 1 szklanką sera i 3/4 szklanki gorącej śmietany; posypać pozostałą mieszanką brązowego cukru.
Umieść naczynie do pieczenia na blasze wyłożonej folią aluminiową.
Piec, przykryte folią, w 450 przez 1 godzinę; odkryć i piec 25 więcej minut lub aż złoty kolor i ziemniaki będą miękkie. Schłodzić na drucianym stojaku 20 minut przed podaniem.
* Ser Gouda może być zastąpiony.
Przyniesiony do stołu przez szefa kuchni Johna Zuckera z Cru Caf w Charleston w Karolinie Południowej.