Zapiekanka Z Dorsza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj zapiekanki z dorsza. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 38 kalorii. Ten przepis służy 40 i kosztuje 37 centów za porcję. 128 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz czosnek w proszku, papryka, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Zapiekanka Z Jajek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż dopiero zacznie zmiękać, 5 do 7 minut.
Dodaj wino, zwiększ ciepło do wysokiej i gotuj, często mieszając, aż wino zostanie lekko zmniejszone, 2 do 4 minut.
Włożyć dorsza na cebulę i posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Przykryć patelnię szczelnie folią; przenieść do piekarnika i piec przez 12 minut.W średniej misce wrzucić chleb z pozostałą 1 łyżką oleju, papryką i czosnkiem w proszku.
Rozłóż mieszankę chlebową na rybie i polej serem.
Piec, odkryte, aż ryba jest nieprzezroczysta w środku, o 10 minut więcej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio