Zapiekanka Z Cukinią Pomidorową
Pomidorowa zapiekanka z cukinią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 421 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sól i pieprz, cebula, ser cheddar, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Pomidorów Z Cukinią, Wegańska Zapiekanka Z Cukinią Pomidorową, oraz Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmaruj patelnię 9x9 cali.
W dużej misce, połączyć Cheddar, parmezan, oregano, bazylia, i czosnek. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Ułóż połowę plasterków cukinii na patelni.
Posypać 1/4 mieszanki sera i ziół na wierzchu. Ułóż połowę pomidorów, a następnie dodaj kolejną 1/4 mieszanki serowej. Powtórz warstwy.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować, aż będzie miękka i półprzezroczysta. Wymieszać z bułką tartą; gotować, aż wchłoną masło.
Przykryć luźno folią i piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
Wyjmij folię i piecz, aż góra będzie chrupiąca, a warzywa będą miękkie, około 20 minut.