Zapiekanka z cukinią, kiełbasą i fetą
Cukinia, kiełbasa i zapiekanka z fety może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, ziti, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z cukinią i fetą, Zapiekanka z cukinią i kiełbasą, oraz Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować we wrzącej wodzie 5 minut, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Usunąć osłonki z kiełbasy.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać kiełbasę na patelni; gotować, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodaj cukinię, cebulę, sól, pieprz i czosnek. Gotować 10 minut lub aż warzywa są miękkie i cukinia zaczyna brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Bulion i Mąkę połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę bulionu do patelni; gotować 1 minutę.
Połącz mieszaninę cukinii, makaron, kiełbasa, i ser feta w dużej misce; wrzucić dobrze. Łyżka mieszanki makaronu do 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie serem mozzarella.
Piec w 400 przez 20 minut lub do bąbelków i lekko rumiane.