Zapiekanka z cukinii i pieprzu z ziołami i serem

Zapiekanka z cukinii i pieprzu z ziołami i serem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać cukinia-i-pieprz Gratin z ziołami i serem spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 177 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oregano, obranych pomidorów, piment d ' Espelette i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Placki z cukinii z ziołami i serem, Pieczona cukinia z serem i ziołami, oraz Grillowane Roladki z cukinii z ziołami i serem.

Instrukcje

1
Pokroić 2 całe cukinie na dwanaście 1/2-cala-grube ukośne plastry każdy i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Przenieść do stojaka i odstawić na 30 minut. Spłukać i osuszyć.
3
W międzyczasie podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać cebulę i czosnek i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj pastę pomidorową i gotuj, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Dodać czerwoną i żółtą paprykę wraz z pokrojoną w kostkę cukinię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
7
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół. Doprawić solą i piment d ' Espelette. Wymieszać z miętą, oregano i bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni. Sezon plastry cukinii z solą i piment D ' Espelette, dodać je do patelni i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane w miejscach, o 4 protokół. Ułóż cukinię w naczyniu do pieczenia 9-by-13-inch w jednej warstwie i łyżka mieszaniny pieprzu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
10
Posypać serem i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 25 minut, lub aż ser topi się i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Podawać na gorąco lub na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn