Zapiekanka z cukinii i pieprzu z ziołami i serem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać cukinia-i-pieprz Gratin z ziołami i serem spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 177 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oregano, obranych pomidorów, piment d ' Espelette i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Placki z cukinii z ziołami i serem, Pieczona cukinia z serem i ziołami, oraz Grillowane Roladki z cukinii z ziołami i serem.
Instrukcje
Pokroić 2 całe cukinie na dwanaście 1/2-cala-grube ukośne plastry każdy i doprawić solą.
Przenieść do stojaka i odstawić na 30 minut. Spłukać i osuszyć.
W międzyczasie podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać cebulę i czosnek i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj pastę pomidorową i gotuj, mieszając, przez 2 minuty.
Dodać czerwoną i żółtą paprykę wraz z pokrojoną w kostkę cukinię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 6 protokół.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół. Doprawić solą i piment d ' Espelette. Wymieszać z miętą, oregano i bazylią.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni. Sezon plastry cukinii z solą i piment D ' Espelette, dodać je do patelni i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane w miejscach, o 4 protokół. Ułóż cukinię w naczyniu do pieczenia 9-by-13-inch w jednej warstwie i łyżka mieszaniny pieprzu na wierzchu.
Posypać serem i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 25 minut, lub aż ser topi się i lekko rumiane.
Podawać na gorąco lub na ciepło.