Zapiekanka z cukinii i pieprzu z ziołami i serem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Zapiekanka z cukinii i pieprzu z ziołami i serem może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga oliwy z oliwek, ząbka czosnku, soli koszernej i pasty pomidorowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Zapiekanka z cukinii i pieprzu z ziołami i serem, Pieczona cukinia z serem i ziołami, oraz Placki z cukinii z ziołami i serem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokroić 2 całe cukinie na dwanaście 1/2-cala-grube ukośne plastry każdy i doprawić solą.
Przenieść do stojaka i odstawić na 30 minut. Spłukać i osuszyć.
W międzyczasie podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać cebulę i czosnek i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj pastę pomidorową i gotuj, mieszając, przez 2 minuty.
Dodać czerwoną i żółtą paprykę wraz z pokrojoną w kostkę cukinię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 6 protokół.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół. Doprawić solą i piment d ' Espelette. Wymieszać z miętą, oregano i bazylią.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni. Sezon plastry cukinii z solą i piment D ' Espelette, dodać je do patelni i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane w miejscach, o 4 protokół. Ułóż cukinię w naczyniu do pieczenia 9-by-13-inch w jednej warstwie i łyżka mieszaniny pieprzu na wierzchu.
Posypać serem i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 25 minut, lub aż ser topi się i lekko rumiane.
Podawać na gorąco lub na ciepło.