Zapiekanka z cukinii i fety
Zapiekanka z cukinii i fety to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz płatki mięty, pieprz, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Dynia Masłowa i Feta Gratin, oraz Zapiekanka z kalafiora z pomidorami, kaparami i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ryż i 1/2 szklanki sera feta w misce i naciśnij do 10-calowego naczynia quiche lub pie płyta pokryta sprayem do gotowania. Paruj plasterki cukinii, przykryte, przez 5 minut. Delikatnie wciśnij cukinię między ręczniki papierowe, aż będzie ledwo wilgotna.
Połącz cukinię, 1/2 szklanki sera feta, sól i pieprz w średniej misce i ułóż mieszankę cukinii równomiernie na ryżu.
Połącz płatki mięty, gałkę muszkatołową i jajka i dobrze wymieszaj trzepaczką.
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut.