Zapiekanka z cukinii, boczku i brie
Cukinia, boczek i zapiekanka z brie wymagają ok. 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 576 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Mieszanka bulionu warzywnego, ryżu risotto, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 117 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brie, cukinia i papryka muffinki, Letnia zapiekanka z cukinią i pomidorami, oraz Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, ciężkim rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, zalać cukinią i smażyć przez 10-12 minut, aż uzyska złoty kolor.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Na patelni rozgrzać pozostały olej i dodać boczek, cebulę i czosnek. Gotować na małym ogniu przez około 6-8 minut lub aż zmiękną i lekko złocisty. Dodaj ryż i mieszaj, aż ziarna zaczną pękać.
Wlać wino i cofnąć się, gdy skwierczy i wchłania się do ryżu. Dobrze wymieszać, następnie wlać około jedną trzecią gorącego wywaru i zwiększyć ciepło do umiarkowanego. Gotować, często mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty. Powtórz z pozostałym zapasem, w dwóch partiach. Powinno to zająć około 20 minut, a ryż powinien być miękki.Rozgrzej grill na najwyższym ustawieniu.
Ryż wyjąć z ognia, delikatnie złożyć cukinie i doprawić do smaku. Wrzuć wszystko do dużego naczynia ognioodpornego. Pokroić brie i położyć na wierzchu ryżu.
Umieść naczynie pod gorącym grillem na 3-4 minuty, aż Brie będzie bulgotać.