Zapiekanka z cukinii, boczku i brie

Zapiekanka z cukinii, boczku i brie
Cukinia, boczek i zapiekanka z brie wymagają ok. 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 576 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Mieszanka bulionu warzywnego, ryżu risotto, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 117 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brie, cukinia i papryka muffinki, Letnia zapiekanka z cukinią i pomidorami, oraz Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, zalać cukinią i smażyć przez 10-12 minut, aż uzyska złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Na patelni rozgrzać pozostały olej i dodać boczek, cebulę i czosnek. Gotować na małym ogniu przez około 6-8 minut lub aż zmiękną i lekko złocisty. Dodaj ryż i mieszaj, aż ziarna zaczną pękać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wlać wino i cofnąć się, gdy skwierczy i wchłania się do ryżu. Dobrze wymieszać, następnie wlać około jedną trzecią gorącego wywaru i zwiększyć ciepło do umiarkowanego. Gotować, często mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty. Powtórz z pozostałym zapasem, w dwóch partiach. Powinno to zająć około 20 minut, a ryż powinien być miękki.Rozgrzej grill na najwyższym ustawieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Ryż wyjąć z ognia, delikatnie złożyć cukinie i doprawić do smaku. Wrzuć wszystko do dużego naczynia ognioodpornego. Pokroić brie i położyć na wierzchu ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
Groszek Goya®Groszek Goya®
6
Umieść naczynie pod gorącym grillem na 3-4 minuty, aż Brie będzie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn