Zapiekanka Z Chili I Kukurydzy
Zapiekanka z chili i kukurydzy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1428 kalorii, 82g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 6,44 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szalotki, ostry sos, ser Monterey jack i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekanka z kukurydzą i zielonym Chili, Kukurydza i zielony Chili Tamale Zapiekanka, oraz Chili Wołowina Chleb Kukurydziany Zapiekanka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. rozpuść masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać kukurydzę i 1/2 łyżeczki soli i gotować do miękkości, 5 do 6 protokół.
Dodaj szalotki i gotować do miękkości, o 1 minutę.
Rozłóż chili w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia. Na wierzchu połowę sera, a następnie połowę mieszanki kukurydzy.
Ułożyć polentę na wierzchu, następnie posypać pozostałą kukurydzą i serem.
Piec, aż zapiekanka się rozgrzeje, a wierzch będzie złoty, około 20 minut.
Odstawić 5 do 10 minut przed podaniem.
Wrzucić wołowinę z 1 łyżką każdego brązowego cukru i soli w dużej misce.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować wołowinę w partiach, aż rumiane ze wszystkich stron, 4 do 5 minut (nie tłum patelni).
Przenieść do powolnej kuchenki o pojemności 5 do 6 litrów.
Zmniejszyć ogień do średniej, dodać cebulę na patelni i gotować do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać czosnek, chiles, kminek i chili w proszku i gotować 3 protokół.
Dodać 1 1/2 szklanki wody i pomidory i gotować na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dołu, o 3 protokół.
Przenieść do wolnej kuchenki, przykryć i gotować na niskim, 7 godzin.
Dodać pozostałe 1 łyżka brązowego cukru i ostry sos do chili.
Podawać z szalotki, kolendry i / lub śmietany do polewy, i frytki, w razie potrzeby. (Rezerwa 3 do 4 filiżanek do innego użycia.).
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Clos Amador Cava Tendre rosé. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Clos Amador Cava Tendre Rose]()
Clos Amador Cava Tendre Rose
Intensywny i głęboki różowy kolor z genialnym wyglądem. Ciągłe tworzenie różańców drobnych pęcherzyków. Czyste i intensywne aromaty czerwonych owoców, typowe dla odmiany, z lekką nutą kwiatu róży. Świeży i elegancki, z wyraźnymi nutami dzikich owoców, malin i wiśni, które tworzą mocny, szeroki posmak.Rozkoszowana szczególnie jako aperitif, Róża Clos Amador idealnie pasuje do musu z ciemnej czekolady i jest boska ze świeżymi czerwonymi owocami i ciastami, takimi jak truskawkowa charlotte.