Zapiekanka z brokułami i wołowiną
Przygotowanie zapiekanki z brokułami i wołowiną zajmuje około 1 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,26 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 43 g tłuszczu i łącznie 488 kalorii . Dobrze sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i kup brokuły, wodę, ser szwajcarski i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 44% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka z kurczakiem w garnku Crock Pot , Smażona wołowina z brokułamii Smażona wołowina z brokułami i chili i czosnkiem .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę i sól; pokrój w smalec, aż powstanie kruszonka. Stopniowo dodawaj wodę, mieszając widelcem, aż ciasto utworzy kulkę.
Rozwałkuj ciasto tak, aby pasowało do formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Przełożyć na talerz, wyrównać brzegi.
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. Wymieszaj z brokułami, serem szwajcarskim, serkiem śmietankowym, jajkiem, 1/2 szklanki mleka, mąką, czosnkiem w proszku, solą i pieprzem. Nałóż łyżką na ciasto.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu naczynia; nałóż nadzienie. Przytnij, uszczelnij i pofaluj brzegi; zrób nacięcia na górze.
Posmaruj ciasto resztą mleka.
Piec w temperaturze 350° przez 50–55 minut lub do momentu, aż skórka stanie się złocistobrązowa.
Odczekać 5 minut przed pokrojeniem.