Zapiekanka z bakłażana i pomidora
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Bakłażan i zapiekanka z pomidorów może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten przepis służy 8. Mieszanka oregano, sól, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z bakłażana i pomidora, Pomidorowa Zapiekanka Z Bakłażana, oraz Zapiekanka z bakłażana i pomidora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż plastry bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Plastry pokroić sprayem do gotowania; posypać solą.
Piec w 375 przez 16 minut, obracając bakłażana po 8 minutach.
Połącz ser, oregano, pieprz i czosnek w misce.
Ułóż połowę plasterków bakłażana w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania. Ułóż połowę plastrów pomidora na plastrach bakłażana. Wierzch z połową plasterków cukinii; posypać połową masy serowej. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami bakłażana, plastrami pomidora, plastrami cukinii i mieszaniną sera.
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 375 przez 1 godzinę. Odkryć i piec dodatkowe 10 minut lub aż warzywa są miękkie i ser jest złoty brąz.