Zapiekanka Warzywna ze Wschodnich Indii

Zapiekanka Warzywna ze Wschodnich Indii
Zapiekanka warzywna z Indii Wschodnich jest gotowa w około 30 minut i jest zdecydowanie świetną opcją bezglutenową i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo dla miłośników kuchni indyjskiej. Jedna porcja tego dania zawiera około 6g białka, 10g tłuszczu i łącznie 299 kalorii. Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, papryki, mielonej gałki muszkatołowej i sosu pieprzowego. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre na jesień. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj wschodnioindyjskich ciastek z samosą warzywną, wschodnioindyjskich koktajli Negroni i wschodnioindyjskich pasztecików jagnięcych, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Umieść zieloną paprykę, cebulę i masło w 2-qt. miska przeznaczona do kuchenki mikrofalowej. Przykryj i wstaw do mikrofalówki na maksymalną moc przez 3 minuty, raz mieszając. Wymieszaj ryż, marchewkę, seler, sos pieprzowy, kardamon i gałkę muszkatołową; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Umieść bulion w 2-qt. miska przeznaczona do kuchenki mikrofalowej. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 3-4 minuty lub do momentu wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Dodaj rodzynki; odstawić na 1 minutę. Wmieszać do mieszanki ryżowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie przez 11–14 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki, mieszając dwukrotnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
5
Posyp orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
6
Przed podaniem odstawić na 3 minuty.

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Riesling, Gruener Veltliner i Sparkling Rosé to moje ulubione dania indyjskie. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Blanchard Perez Cava Brut z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Blanchard Perez Cava Brut
Blanchard Perez Cava Brut
Blanchard Perez Brut ma słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami. Nos jest świeży i wyrazisty, z głównymi aromatami zielonego jabłka i gruszki wraz z nutami suszonych orzechów i świeżego pieczonego chleba. Na podniebieniu nutom dojrzałych owoców o wyrazistym cytrusowym charakterze towarzyszy nuta śródziemnomorskich ziół. Zrównoważona kwasowość, waga i konsystencja zapewniają długi i żywy finisz. To wino musujące charakteryzuje się idealną równowagą wytrawności, bąbelków i owoców, aby wzbogacić każde doznanie kulinarne. To fantastyczny wybór do podania z warzywami, krewetkami i skorupiakami lub jako pyszny dodatek do mięsa! Mieszanka: 33% Macabeo, 33% Xarel-lo, 34% Parellada
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn