Zapiekanka Potrójnie Wiśniowa
Kraty-Topped Triple-Cherry Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, wiśnie bing, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placek Wiśniowy w kratkę, Placek Wiśniowy Z Kratką, oraz Placek Z Jagodami W Kratkę.
Instrukcje
Syrop z wiśni Morello przecedzić do miarki.
Połączyć odsączone wiśnie Morello, 1/4 szklanki napięte syrop Morello, i skrobia kukurydziana w średniej misce; mieszać do mieszania.
Połączyć pozostałe napięte syrop Morello, suszone wiśnie, cynamon, gałka muszkatołowa i anyż w ciężkim dużym rondlu. Przykryć i dusić na średnim ogniu, aż wiśnie będą pulchne, o 10 protokół. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina pęcherzyków grubo i jest zredukowana do 3/4 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 10 minut dłużej. Odrzuć laskę cynamonu, gałkę muszkatołową i anyż Gwiaździsty.
Dodać wiśnie i cukier i mieszać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści; zwiększyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż świeże wiśnie będą miękkie po przekłuciu ostrym nożem, około 5 minut.
Dodać mieszankę Morello cherry i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina pęcherzyków i zgęstnieje, o 3 protokół.
Przenieść ciasto nadzienie do średniej miski i ostudzić całkowicie. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 4 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°.
Rozwałkować 1 pie crust dysku na powierzchni mąki do 12-calowy Okrągły.
Przenieś do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Trim zwis ciasta do 1 cala. Łyżka chłodzone nadzienie do skorupy.
Rozwiń drugi krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do prostokąta 13x10 cali.
Wytnij prostokąt ciasta wzdłuż na paski o szerokości 3/4 cala. Ułóż 5 pasków ciasta na nadzieniu wiśniowym w 1 kierunku i 5 pasków w przeciwnym kierunku, tworząc kratę i odstępy równomiernie, tkając w razie potrzeby.
Szczotka dolnej krawędzi skorupy lekko z kremem i naciśnij paski ciasta do skorupy do uszczelnienia. Przyciąć dowolny zwis z pasków ciasta. Obróć krawędź ciasta dolnej skorupy do góry na paski ciasta, szczypanie delikatnie do uszczelnienia. Ozdobnie zagniatane krawędzie.
Krawędzie szczotki i kratki lekko Z Ubijania kremem.
Umieść ciasto na obramowanej blachy do pieczenia i piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełniając pęcherzyki grubo, o 50 protokół.
Przenieść ciasto do stelaża i ostudzić do letniego, około 2 godzin.
Ciasto podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami waniliowymi.