Zapiekanka meksykańska quesadilla

Jeśli chcesz dodać więcej meksykańskich przepisów do swojej kolekcji, meksykańska zapiekanka quesadilla może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 440 kalorii , 24 g białka i 24 g tłuszczu . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką oregano, płatki papryki, proszek chili i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 60% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zerknij na podobne przepisy: Quesadilla przy ognisku , Quesadilla z papryczkami poblano, mango i czarną fasolą i Pieczona quesadilla śniadaniowa z mąki pełnoziarnistej .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9 cali, wysmaruj je sprayem do pieczenia.
Rozgrzej dużą patelnię na średnio-wysokim ogniu. Smaż i mieszaj wołowinę i cebulę na gorącej patelni, aż wołowina będzie całkowicie zrumieniona, 5 do 7 minut; odcedź i wyrzuć tłuszcz.
Wymieszaj sos pomidorowy, czarną fasolę, pokrojone w kostkę pomidory z sokiem z limonki i kolendrą, kukurydzę i posiekane zielone papryczki chili z mieloną mieszanką wołową; dopraw chili w proszku, kminem, czosnkiem, oregano i płatkami czerwonej papryki. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj mieszankę na wolnym ogniu przez 5 minut.
Rozłóż około 1/2 szklanki mieszanki wołowej na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia; przykryj 3 tortille, nakładając je na siebie, jeśli to konieczne.
Rozłóż na tortilli kolejną porcję mieszanki wołowej.
Posyp wołowinę 1 filiżanką sera cheddar. Wykończ warstwami pozostałych tortilli, mieszanki wołowej i sera cheddar.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż całość się podgrzeje, a ser roztopi, około 15 minut. Ostudzić 5 minut przed podaniem.