Zapiekanka meksykańska quesadilla

Zapiekanka meksykańska quesadilla
Jeśli chcesz dodać więcej meksykańskich przepisów do swojej kolekcji, meksykańska zapiekanka quesadilla może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 440 kalorii , 24 g białka i 24 g tłuszczu . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką oregano, płatki papryki, proszek chili i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 60% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zerknij na podobne przepisy: Quesadilla przy ognisku , Quesadilla z papryczkami poblano, mango i czarną fasolą i Pieczona quesadilla śniadaniowa z mąki pełnoziarnistej .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9 cali, wysmaruj je sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnio-wysokim ogniu. Smaż i mieszaj wołowinę i cebulę na gorącej patelni, aż wołowina będzie całkowicie zrumieniona, 5 do 7 minut; odcedź i wyrzuć tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wymieszaj sos pomidorowy, czarną fasolę, pokrojone w kostkę pomidory z sokiem z limonki i kolendrą, kukurydzę i posiekane zielone papryczki chili z mieloną mieszanką wołową; dopraw chili w proszku, kminem, czosnkiem, oregano i płatkami czerwonej papryki. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj mieszankę na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone Chiles Pokrojone W KostkęZielone Chiles Pokrojone W Kostkę
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Rozłóż około 1/2 szklanki mieszanki wołowej na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia; przykryj 3 tortille, nakładając je na siebie, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
5
Rozłóż na tortilli kolejną porcję mieszanki wołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Posyp wołowinę 1 filiżanką sera cheddar. Wykończ warstwami pozostałych tortilli, mieszanki wołowej i sera cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż całość się podgrzeje, a ser roztopi, około 15 minut. Ostudzić 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn