Zapiekanka Meksykańska
Meksykańska zapiekanka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.78 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 367 kalorii, 21g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, mielony kminek, pomidor śliwkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska zapiekanka z chleba kukurydzianego-zrób meksykańską zapiekankę, która jest łatwa do zrobienia i dobrze się nagrzewa, Zapiekanka Meksykańska, oraz Zapiekanka Meksykańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 4 protokół lub do miękkości.
Dodać czosnek i jalapeo; gotować 1 minutę. Wymieszać w proszku chili, kminek, czarny pieprz, i kruszy; gotować 3 minut lub aż dokładnie ogrzane. Ułóż połowę chipsów tortilla w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania; równomiernie rozprowadź mieszaninę kruszy.
Ciepło pozostałe 2 łyżeczki oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodać fasolę, zacierania z tyłu drewnianej łyżki, aż grube i grube; gotować 2 protokół lub aż do ogrzania, stale mieszając. Wymieszać z sokiem z limonki.
Połącz pomidory i kolendrę.
Warstwa mieszanki fasoli i pomidorów na kruszy mieszaninę w naczyniu. Wierzch z pozostałymi chipsami tortilla, naciskając, aby lekko zmiażdżyć.
Posypać równomiernie serem.
Piec w 375 przez 13 minut lub aż ser będzie bąbelkowy.
Pokroić zapiekankę na 6 równych kawałków; na wierzchu każda porcja z 1 łyżeczką kwaśnej śmietany, 1 łyżeczką cebuli i 2 łyżeczkami oliwek.