Zapiekanka jajeczna z warzywami ogrodowymi
Garden Veggie Egg Bake może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Za 1,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 198 kalorii , 21 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 474 fanów. Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, twaróg, sos pieprzowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 88% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Summer Veggie Bake , Chorizo and egg bake i Avocado Toast With Caramelized Sweet Onion, Grape Tomatoes, Fresh Garden Chives and Chive Blossoms .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce ubij jajka, zamiennik jajek, sery, paprykę i sos paprykowy. Wymieszaj z warzywami.
Przełożyć do naczynia do pieczenia o wymiarach 11x7 cali wysmarowanego sprayem do pieczenia.
Piec bez przykrycia przez 45–50 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Odczekać 10 minut przed pokrojeniem.