Zapiekanka Jabłkowo-Gruszkowa
Jabłko-Gruszka Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.29 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz masło, śmietanę do ubijania, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Gruszki I Czerwonej Cebuli, Zapiekanka z dyni i gruszek, oraz Każde jabłko ma swoją Star & a na sos jabłkowo-gruszkowy.
Instrukcje
Jabłka i gruszki obieramy i rdzeniujemy.
Pokrój owoce wzdłuż na około 1/2-calowe kliny grubości; umieścić w dużej misce.
Skórkę (tylko żółtą część) zetrzeć z cytryny, następnie roztrzepać sok.
Do jabłek i gruszek dodać skórkę i sok wraz z cukrem, porzeczkami i rumem; delikatnie wymieszać.
Wlać do płytki 2-do 2 1/2-quart naczynia do pieczenia.
Umieścić biszkopty w 1-quart zip-lock plastikowej torbie i zmiażdżyć lekko wałkiem do ciasta, aby 1 1/2 szklanki grube okruchy; wlać do małej miseczki.
Dodać masło i cynamon i wymieszać.
Mieszaninę okruchów posypać równomiernie owocami.
Śmietanę równomiernie polewać polewą.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż owoce będą miękkie po przekłuciu i okruchy będą rumiane, 30 do 40 minut.
Niech gratin ostudzić co najmniej 10 minut; służyć ciepłe lub chłodne. Miarka na talerze lub miski i top z lodami.