Zapiekanka Enchilada z kurczaka i Czarnej Fasoli

Przepis Zapiekanka Enchilada z kurczaka i czarnej fasoli jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka sosu enchilada, papryka chile, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Warstwowe pieczone ciasto z warzywami, słodkimi ziemniakami i czarną fasolą Tortilla (+domowy sos enchilada!), Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada, oraz Warstwowe Chile-Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i spryskaj warzywnym sprayem do gotowania.
Saute kurczaka z kminkiem i kolendrą, aż kurczak jest gotowane przez.
Przełożyć do średniej miski. Mieszać w kolendry, czarna fasola, i zielona papryka chile.
Rozłóż połowę sosu enchilada na dnie naczynia do pieczenia 11x7 cala.
Umieść 4 tortille na sosie, nakładając się w razie potrzeby. Łyżka pół mieszanki kurczaka na tortille, i posypać połowę sera i połowę kwaśnej śmietany. Łyżka pozostałego sosu enchilada nad serem, i zrobić kolejną warstwę tortille.
Warstwa pozostałej mieszanki kurczaka na tortille. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku.
Zdjąć pokrywę i posypać pozostały ser na wierzchu i kropki z kwaśną śmietaną. Kontynuuj gotowanie, odkryte, przez dodatkowe 5 do 10 minut, lub aż ser topi się.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.