Zapiekanka Enchilada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj zapiekanki Enchilada. Ten przepis służy 4. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis z Kraft Recipes ma 47 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka sera cheddar, krem knudsen, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Enchilada, Zapiekanka Enchilada, oraz Zapiekanka Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mikrofalówka mięso i cebula w 2-qt. naczynie mikrofalowe na wysokości 4-6 min. lub do momentu, gdy mięso nie będzie już różowe, mieszając co 2 min.; drenaż.
Wymieszać z sosem pomidorowym, wodą i chili w proszku. Mikrofalówka 5 do 9 min. lub aż lekko zgęstnieje, mieszając co 4 min.
Umieść 1 tortillę w tym samym naczyniu do mikrofalówki; wierzch warstwami po 1/4 sosu mięsnego i sera. Powtórz warstwy 3 razy. Mikrofalówka 2 do 5 min. lub aż do przegrzania.
Odstawić 5 min. Top z pomidorami i kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.