Zapiekanka do squasha z Poblanos & Cream
Zapiekanka do squasha z Poblanos & Cream to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać dyni —obrane, crème fraîche, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Powoli gotowane (resztki) pieczeń z dyni i Poblanos, Pieczone Poblanos w sosie śmietanowym, oraz Chleb kukurydziany z Poblanosem i kwaśną śmietaną.
Instrukcje
Piecz poblanos bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, obracając, aż zostaną zwęglone.
Przenieść chiles do miski, przykryć szczelnie folią i niech ostygną. Obrać, łodygi i nasiona chiles, a następnie pokroić je w cienkie paski.
Zmiksować dyni z 6 łyżkami oliwy z oliwek i rozprowadzić na 2 duże obramowane blachy do pieczenia.
Posypać 1 łyżeczką tymianku i doprawić solą i pieprzem. Piecz przez około 25 minut, aż squash będzie miękki, przesuwając Patelnie od góry do dołu iz przodu do tyłu w połowie pieczenia. Zwiększ temperaturę piekarnika do 42
Tymczasem na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek, oregano i pozostałe 1/2 łyżeczki tymianku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i pachnące, o 8 protokół.
Dodać paski poblano i gotować, aż będą bardzo miękkie, o 5 protokół.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z crme frache i doprawić mieszaninę poblano solą i pieprzem.
Łyżka połowę mieszanki poblano do dużego naczynia do pieczenia i top z połowy dyni i pół Monterey Jack i serów farmer. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną poblano, dyni i obu serów.
Piec w środku piekarnika przez około 30 minut, aż zapiekanka będzie złocista i bąbelkowata.
Niech gratin odpocząć przez 10 minut.
Udekorować pestkami dyni i podawać.