Zapiekanka Chili con Queso
Przepis chili con queso zapiekanka jest gotowy w około 50 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 256 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka starych el chiles, salsy, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), Chili con Queso Dip, oraz Chili ' s Queso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spray 2-quart zapiekanka lub 8-calowy kwadratowy patelnia z natryskiem do gotowania.
Chili i pomidorów posypać równomiernie w zapiekance.
W średniej misce ubić pozostałe składniki z wyjątkiem salsy trzepaczką do wymieszania.
Piec odkryte 35 do 40 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.