Zapiekanka Chiles Rellenos

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki Chiles Rellenos. Ten przepis służy 6. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 21g białka, oraz 12g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jeśli masz białka jaj, cebulę, ser colby-monterey jack i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka Chiles (Chiles) Rellenos, Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), oraz Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać kurczaka i cebulę; gotować 6 minut lub aż kurczak jest gotowy, mieszając do kruszonki.
Połącz mieszankę z kurczaka, kminek i następne 5 składników (przez refried fasoli) w misce.
Ułóż połowę zielonych pasków chile w dolnej części szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania; góra z połową sera. Łyżka kopce mieszanki fasoli na ser, i rozprzestrzeniać delikatnie, pozostawiając 1/4-calowy granicy wokół krawędzi naczynia; top z kukurydzy. Ułóż pozostałe paski chile nad kukurydzą; top z pozostałym serem.
Mąkę i sól wymieszać w misce; stopniowo dodawać mleko i ostry sos, mieszając trzepaczką do wymieszania. Wymieszać jajka i białka; wlać mieszaninę mleka na paski chile.
Piec w 350 przez 1 godzinę i 5 minut lub do zestawu; odstawić 5 minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada