Zapiekanka bezglutenowa

Zapiekanka bezglutenowa
Zapiekanka bezglutenowa to bezglutenowy i podstawowy przepis na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 27 g białka i 6 g tłuszczu. Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne na jesień. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i kup pomidory, oliwę z oliwek, fasolkę szparagową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Zdrowa zapiekanka ze słodkich ziemniaków (bezglutenowa, bez orzechów, bez nabiału), Zdrowa zapiekanka z fasolki szparagowej (bez produktów mlecznych, keto, bezglutenowa) i Zdrowa zapiekanka z fasolki szparagowej (bez produktów mlecznych, keto, bezglutenowa) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę. Gotuj fasolkę szparagową we wrzeniu, aż zmięknie, około 3 minut; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnio-małym ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę na gorącym oleju, aż będzie przezroczysta, od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zmiel zmielonego indyka na patelnię i zwiększ ogień do średnio-wysokiego. Indyka obficie dopraw solą i pieprzem; gotuj i mieszaj, aż indyk będzie całkowicie rumiany, od 7 do 10 minut. Zmniejsz ogień do średniego. Wymieszaj czosnek, bazylię i tymianek w mieszance indyka; gotować, mieszając od czasu do czasu, kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Indyk MielonyIndyk Mielony
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Usuń mieszaninę indyka z patelni łyżką cedzakową i przenieś do naczynia żaroodpornego o wymiarach 9 x 13 cali. Zarezerwuj 2 łyżki odcieku z patelni do późniejszego wykorzystania, a resztę wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Podgrzej zarezerwowany tłuszcz z patelni na patelni na średnim ogniu. Wymieszaj fasolkę szparagową, groszek, grzyby i cukinię w gorącym sosie z patelni; doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotuj i mieszaj mieszaninę warzyw, aż będzie gorąca, około 5 minut; dodać do naczynia żaroodpornego i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Do mieszanki indyka i warzyw wlać pokruszone pomidory. Na wierzch połóż warstwę sera mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
8
Posyp parmezanem ser mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi, a warzywa będą miękkie, około 20 minut. Odstaw danie na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn