Zapiekanka bezglutenowa

Zapiekanka bezglutenowa to bezglutenowy i podstawowy przepis na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 27 g białka i 6 g tłuszczu. Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne na jesień. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i kup pomidory, oliwę z oliwek, fasolkę szparagową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Zdrowa zapiekanka ze słodkich ziemniaków (bezglutenowa, bez orzechów, bez nabiału), Zdrowa zapiekanka z fasolki szparagowej (bez produktów mlecznych, keto, bezglutenowa) i Zdrowa zapiekanka z fasolki szparagowej (bez produktów mlecznych, keto, bezglutenowa) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj wodę. Gotuj fasolkę szparagową we wrzeniu, aż zmięknie, około 3 minut; odpływ.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnio-małym ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę na gorącym oleju, aż będzie przezroczysta, od 3 do 5 minut.
Zmiel zmielonego indyka na patelnię i zwiększ ogień do średnio-wysokiego. Indyka obficie dopraw solą i pieprzem; gotuj i mieszaj, aż indyk będzie całkowicie rumiany, od 7 do 10 minut. Zmniejsz ogień do średniego. Wymieszaj czosnek, bazylię i tymianek w mieszance indyka; gotować, mieszając od czasu do czasu, kolejne 3 minuty.
Usuń mieszaninę indyka z patelni łyżką cedzakową i przenieś do naczynia żaroodpornego o wymiarach 9 x 13 cali. Zarezerwuj 2 łyżki odcieku z patelni do późniejszego wykorzystania, a resztę wyrzuć.
Podgrzej zarezerwowany tłuszcz z patelni na patelni na średnim ogniu. Wymieszaj fasolkę szparagową, groszek, grzyby i cukinię w gorącym sosie z patelni; doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotuj i mieszaj mieszaninę warzyw, aż będzie gorąca, około 5 minut; dodać do naczynia żaroodpornego i wymieszać do połączenia.
Do mieszanki indyka i warzyw wlać pokruszone pomidory. Na wierzch połóż warstwę sera mozzarella.
Posyp parmezanem ser mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi, a warzywa będą miękkie, około 20 minut. Odstaw danie na 10 minut przed podaniem.