Zapiekanka Bananowo-Ziemniaczana
Banan-Yam zapiekanka może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pianek, masło, migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 39%. Spróbuj Serowa zapiekanka z szynką i bananem, Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i bananów, oraz Bananowa Zapiekanka Z Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Płaszcz dno 13 przez 9 przez 2-calowe szklane naczynie do pieczenia z 2 łyżki masła. Odłogowanie
W ciężkim średnim garnku dodaj ziemniaki i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości, o 10 protokół. (Kolor ziemniaków będzie jaśniejszy).
W międzyczasie włóż krakersy, migdały, cynamon i sól do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aby połączyć, aż będą grube, ale nie w pełni zmielone.
Dodać 6 łyżek masła i pulsować, aż mieszanina tworzy grudki nieco większe niż groch. Polewę streusel przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Połowę bananów i ziemniaków rozłożyć w 1 warstwie na dnie przygotowanego naczynia.
Posypać połową stresu i połową pianek. Powtórz, aby zrobić 1 więcej warstw.
Piec, aż pianki będą złote, około 25 minut.