Zapiekanka śniadaniowa z ziemniaków i bekonu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 655 kalorii, 21g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ziemniaków russet, mleko, 2 cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Śniadaniowa Z Boczkiem, Ziemniakami I Jajkami, Zapiekanka śniadaniowa z ziemniakami i boczkiem, oraz Niesamowite Ziemniaki Boczek Jajko Śniadanie Zapiekanka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 9-na-9-calowy metalowej patelni do pieczenia z masłem (jeśli nie planujesz podgrzać zapiekanki na grillu, ceramiczne lub szklane naczynie do pieczenia jest OK użyć); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Do Pieczenia
Płatki Warzywne
Piekarnik
2
Umieść boczek w równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia i piec, aż chrupiące i rumiane, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
3
Wyjąć na duży papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i odstawić do ostygnięcia.W międzyczasie roztopić odmierzone masło w dużym, szerokim garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Dodać paprykę i cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka
Cebula
5
Dodaj mąkę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mąka nie będzie już surowa-degustacja, około 1 minuty.Podczas ciągłego ubijania powoli wlewaj mleko i ubijaj, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Niech mieszanina dojdzie do wrzenia i usunąć z ognia.
7
Wymieszać z odmierzoną solą, kwaśną śmietaną i 1 szklanką sera i doprawić pieprzem; odstawić.Zetrzyj ziemniaki na dużych otworach tarki pudełkowej (powinieneś mieć około 5 szklanek rozdrobnionych ziemniaków), dodaj do garnka i wymieszaj, aby połączyć.Schłodzony boczek pokroić w drobną kostkę, dodać do mieszanki ziemniaków i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Ziemniak
Ser
Pieprz
Boczek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do Pudełek
Trzepaczka
Garnek
8
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia, rozprowadzić na równą warstwę i posypać pozostałym 1 1/2 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
9
Piec, aż rumiane na całym, bulgotanie na brzegach, i ziemniaki są gotowane przez, o 1 godzinę (przykryć naczynie folią aluminiową, jeśli jest brązowienie zbyt szybko).aby do przodu i podgrzać w piekarniku lub na grillu, niech gotowane zapiekanka ostygnie do temperatury pokojowej. Przykryć folią aluminiową i przechowywać w lodówce do 2 dni. Gdy gotowy do podgrzania, niech przykryte zapiekanka siedzieć w temperaturze pokojowej przez 1 do 1 1/2 godziny, a następnie umieścić w piekarniku 350 ° F lub na średnim grillu (około 350 ° F do 450 ° F) aż do ogrzania, około 20 do 30 minut.