Zapiekane wstążki Frittata w sosie pomidorowym
Zapiekane wstążki Frittata w sosie pomidorowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.41 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, białka, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi i pomidory pieczone Frittata, Mini pieczona Frittata z boczkiem, pomidorem, ostrym cheddarem i zieloną cebulą, oraz Frittatyna w Trippie (Frittatan w sosie pomidorowym).
Instrukcje
Aby przygotować sos, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę, 2 łyżki natki pietruszki, bazylia, i czosnek; gotować 7 minut lub aż cebula będzie miękka, często mieszając. Wymieszać pomidory i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Aby przygotować frittatę, połącz 1/4 szklanki natki pietruszki i następne 4 składniki (Pietruszka przez białka), mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu; patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania.
Dodać połowę mieszaniny jaj i gotować 2 minuty lub aż dno jest ustawiony. Ostrożnie obróć frittatę. Gotować 1 minutę.
Umieść gotowaną frittatę na desce do krojenia. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną jaj.
Roll up gotowane frittatas, Jelly roll Mody, i pokroić w plastry 1/4-cala grubości.
Połącz sos, wstążki frittata i ser w średniej misce, podrzucając do herbu. Podzielić mieszaninę frittata równomiernie między 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki. Broil 2 minuty lub aż ser topi się i mieszaninę dokładnie ogrzewa.