Zapiekane w ziołach żeberka wołowe pieczone z ziemniakami, marchewką i Pinot Noir Jus
Zapiekane w ziołach żeberka wołowe pieczone z ziemniakami, marchewką i Pinot Noir Jus to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, oliwa z oliwek, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Zapiekane w ziołach żeberka wołowe pieczone z ziemniakami, marchewką i Pinot Noir Jus, Dijon-Rosemary Crusted Prime żeberka pieczone z Pinot Noir Au jus, oraz Pieczeń wieprzowa z fig, czosnkiem i Pinot Noir dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pat pieczeń suche i umieścić, tłuszczu bok do góry, na stojaku w patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu w moździerzu i tłucz lub składany ręcznik kuchenny (Nie tkanina frotte) z pounder mięsa lub dno ciężkiej patelni. Wymieszać razem pieprz, 3 łyżki koszernej soli, tymianek i rozmaryn w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Pieprz
Rozmaryn
Tymianek
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Ręczniki Kuchenne
Meat Tenderizer
Patelnia
Cukierki Peachie-o
3
Natrzyj pieczeń na oliwie, a następnie pokryj ją mieszanką pieprzu, naciskając, aby pomóc jej przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
4
Niech powlekane pieczeń stać w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
5
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w dolnej trzeciej. Pieczeń wołowa pieczeń 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Obniżyć temperaturę piekarnika do 177° i piec, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 110 ° F, 1 1/2 do 2 godzin więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
7
Przenieść na talerz (przechowywać tłuszcz i soki patelni w patelni) i odstawić, odkryte, 40 minut (temperatura mięsa wzrośnie do około 130 ° F dla średnio rzadkich).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Podczas pieczenia stoi, umieścić drugi stojak piekarnik w górnej trzeciej pozycji i zwiększyć temperaturę piekarnika do 232°. Linia 1 arkusz patelni z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Piekarnik
Patelnia
9
Odcedzić soki z patelni przez sito do szklanej miarki (rezerwowa patelnia do pieczenia).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia Do Pieczenia
Sito
10
Dobrze odcedzić ziemniaki i wrzucić do dużej miski z 3 łyżkami roztopionego tłuszczu wołowego z patelni do pieczenia i 1 łyżeczką soli koszernej, a następnie rozłożyć na patelni wyłożonej pergaminem. Marchew wrzucić do tej samej miski z 3 łyżkami tłuszczu wołowego z patelni i 1 łyżeczką soli koszernej, a następnie rozłożyć na innej patelni. Pieczone warzywa w górnej i dolnej części piekarnika, mieszając od czasu do czasu i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, do złotego koloru, 25 do 30 minut dla marchwi i 30 do 35 minut dla ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Warzywa
Tłuszcz Wołowy
Ziemniak
Marchew
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
1
Odtłuścić i wyrzucić pozostały tłuszcz z soków z patelni. Ustaw patelnię na 2 palniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj 1 szklankę wina i deglaze patelni przez gotowanie go na dużym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wlać do patelni soki w filiżance.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Gotować szalotkę w 1 łyżce masła z pozostałą 1/4 łyżeczki soli koszernej w 3-do 4-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Szalotka
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj mieszaninę wina w filiżance, wraz z pozostałym winem w butelce i gotuj na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 3/4 szklanki, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodać bulion i nadal gotować na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 1/2 szklanki. Przecedzić przez sito do innego rondla i ubić w pozostałych 3 łyżkach masła (pokrojone na kawałki), aż do włączenia. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Masło
Bulion
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Trzepaczka
7
Aby wyrzeźbić pieczeń, wsuń nóż do rzeźbienia wzdłuż wnętrza żeber, aby oddzielić mięso od kości, a następnie pokrój żebra na poszczególne kości. Mięso pokroić w plasterki i podawać z warzywami i jus.