Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym

Need a wegańskie danie główne? Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 732 kalorie, 16G białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka imbiru, sos sojowy, prażone orzechy nerkowca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od Epicurious ma 167 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym, Tuńczyk zapiekany o Smaku azjatyckim z fasolką szparagową, oraz Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym.
Instrukcje
Połowę tofu wzdłużnie, następnie pokroić w poprzek na 1/2-calowe grube plastry i dobrze osuszyć. Umieść 1 łyżkę sosu sojowego w szerokim płytkim naczyniu, a następnie dodaj tofu, obracając się do płaszcza i odstaw 10 minut. Pat tofu dry.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, następnie dodać tofu w 1 warstwie i gotować, obracając się raz, aż tofu jest rumiane, o 6 minut w sumie.
Przenieść łyżką szczelinową na duży talerz, rezerwując olej na patelni.
Dodaj czosnek, imbir, i płatki czerwonej papryki na patelni i smażyć, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać fasolę, papryka, i sól i podsmażyć, mieszając, 1 minuta.
Wymieszać z mlekiem kokosowym i pozostałą łyżką sosu sojowego i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować, odkryte, aż fasola będzie miękka, o 6 protokół.
Warzywa przełożyć łyżką szczelinową na talerz z tofu.
Dusić sos, aż zgęstnieje lekko i zredukowane do około 3/4 szklanki, o 2 protokół. Wymieszać z sokiem z limonki i polać sosem na warzywa i tofu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.