Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym

Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym
Need a wegańskie danie główne? Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 732 kalorie, 16G białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka imbiru, sos sojowy, prażone orzechy nerkowca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od Epicurious ma 167 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym, Tuńczyk zapiekany o Smaku azjatyckim z fasolką szparagową, oraz Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym.

Instrukcje

1
Połowę tofu wzdłużnie, następnie pokroić w poprzek na 1/2-calowe grube plastry i dobrze osuszyć. Umieść 1 łyżkę sosu sojowego w szerokim płytkim naczyniu, a następnie dodaj tofu, obracając się do płaszcza i odstaw 10 minut. Pat tofu dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, następnie dodać tofu w 1 warstwie i gotować, obracając się raz, aż tofu jest rumiane, o 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść łyżką szczelinową na duży talerz, rezerwując olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
4
Dodaj czosnek, imbir, i płatki czerwonej papryki na patelni i smażyć, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać fasolę, papryka, i sól i podsmażyć, mieszając, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
FasolaFasola
SólSól
6
Wymieszać z mlekiem kokosowym i pozostałą łyżką sosu sojowego i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować, odkryte, aż fasola będzie miękka, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sos SojowySos Sojowy
FasolaFasola
7
Warzywa przełożyć łyżką szczelinową na talerz z tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Dusić sos, aż zgęstnieje lekko i zredukowane do około 3/4 szklanki, o 2 protokół. Wymieszać z sokiem z limonki i polać sosem na warzywa i tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
WarzywaWarzywa
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Posypać nerkowcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn