Zapiekane taco z tuńczykiem Ahi z azjatyckim sosem śliwkowym

Zapiekane taco z tuńczykiem Ahi z azjatyckim sosem śliwkowym
Przepis zapiekane taco z tuńczykiem Ahi z azjatyckim sosem śliwkowym jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, grubo zmielony pieprz, kapustę napa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Seared Sea przegrzebki na Azjatyckie Slaw, Tuńczyk Zapiekany Sezamem Z Warzywną Sałatą, oraz Smażone Steki Z Tuńczyka Azjatyckiego.

Instrukcje

1
Wytnij Skórki wonton za pomocą 2-calowego noża do kół. Użyj taco Shell kosz i głębokie smażyć wontons aż złoty brązowy i firmy.
2
Wyjąć muszle taco z oleju, pozostawić do ostygnięcia i doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuzinTuzin
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cienki-Cienki-
1
Połącz kapustę, paprykę i cebulę w średniej wielkości misce do mieszania. W osobnej misce połącz majonez, 1 łyżkę octu ryżowego, 1 łyżkę cukru, olej sezamowy i nasiona sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
2
Dobrze wymieszać i połączyć z kapustą i papryką do marynowania przez około 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1
Rozgrzej średni rondel na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj olej roślinny, czosnek, imbir i anyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Saute przez około 45 sekund, lub aż czosnek zaczął gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodaj 1/4 szklanki octu ryżowego, 1/4 szklanki cukru i śliwki w puszkach. Nadal saute, aż wszystkie składniki są miękkie i odstawić do ostygnięcia. Po ochłodzeniu przecieru śliwki w pionowym blenderze i rezerwy do montażu taco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Pokroić tuńczyka na kłody około 1-cal przez 1-cal przez 4-cale. Obficie posmarować pieprzem i odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Rozgrzać saute patelni aż bardzo gorąco; dodać 1 łyżka oleju roślinnego i tuńczyka sear ze wszystkich stron przez około 15 sekund na stronie. Upewnij się, że po prostu sear Na Zewnątrz tuńczyka i nie pozwalają wewnątrz gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjąć z ognia i szybko przechowywać w lodówce. Po ostygnięciu pokroić w plasterki o grubości 1/8 cala.
1
Wypełnij każdą skorupę taco odrobiną azjatyckiej slaw, umieść plasterek tuńczyka na wierzchu slaw, a następnie skropić odrobiną sosu śliwkowego. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Składniki

113papryka habaneroświeży tuńczyk Ahi (żółtopłetwy) świeży tuńczyk Ahi (żółtopłetwy)1porcja startego parmezanusezam czarnysezam czarny12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek mielonyczosnek mielony0smallszielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGruboziarnisty czarny pieprzGruboziarnisty czarny pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej0głowykapusta pekińska, posiekanakapusta pekińska, posiekana227papryka habaneropołówki śliwek w syropiepołówki śliwek w syropie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę0smallsczerwona cebula pokrojona w kostkęczerwona cebula pokrojona w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny ryżowyocet winny ryżowy1porcja startego parmezanuocet winny ryżowyocet winny ryżowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala57papryka habaneroSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu1Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryka żółta pokrojona w kostkępapryka żółta pokrojona w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży imbir, tarty na mikropłytce lub małych otworach na tarce pudełkowejświeży imbir, tarty na mikropłytce lub małych otworach na tarce pudełkowej

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Ahi Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Góra Dzielny Merlot z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
Góra Dzielny Merlot
Góra Dzielny Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn