Zapiekane słodkie ziemniaki i jabłka

Zapiekane słodkie ziemniaki i jabłka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj zapiekane słodkie ziemniaki i jabłka. Jedna porcja zawiera 262 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka, sól, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 46 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest dobry. Zapiekane Słodkie Ziemniaki, Zapiekane Słodkie Ziemniaki, oraz Zapiekane Słodkie Ziemniaki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść słodkie ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością wody do przykrycia i zagotuj. Gotować do miękkości, następnie ostudzić, obrać i pokroić w plastry 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Ułóż połowę słodkich ziemniaków na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Ułóż połowę jabłek na słodkich ziemniakach. W małej misce wymieszaj brązowy cukier, sól i maczugę, a następnie posyp połowę masy warstwą jabłka. Kropka z połową masła. Powtórz warstwy słodkich ziemniaków i jabłek, a na wierzchu pozostałą mieszanką brązowego cukru i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 minut, aż jabłka będą miękkie, a wierzch będzie złotobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc

Przegrzebki można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Bodegan Aniello 006 Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Bodega Aniello 006 Pinot Noir
Bodega Aniello 006 Pinot Noir
Atrakcyjny blady rubinowy kolor. Z pięknymi aromatami czerwonych owoców, takich jak żurawina i truskawka, wraz z nutami róż i ziemistych minerałów. Okrągłe taniny i zwiększona mineralność, o pięknej strukturze i wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn