Zapiekane szparagi z posiekaną sałatką jajeczną
Pieczone szparagi z posiekaną sałatką jajeczną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 2,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Jeśli masz oliwki, szpinak dla niemowląt, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Posiekana Sałatka z pieczoną ciecierzycą (moja ulubiona posiekana Sałatka), Pieczone Szparagi Z Dymnym Jogurtem Cytrynowym, Posiekanymi Jajkami I Toa, oraz Grillowana Sałatka z kurczaka z pieczoną kukurydzą i ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi opłukać; oderwać się i wyrzucić twarde końce łodygi. Na patelni o wymiarach 12 na 17 cali wymieszaj szparagi z 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Obficie posypać solą i pieprzem.
Przenieść połowę mieszaniny do innego 12-przez 17-calowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym 450, aż szparagi będą miękkie po przekłuciu, 10 do 12 minut.
Tymczasem w misce wymieszaj sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać jajka, oliwki, kapary i natkę pietruszki; delikatnie wymieszać, aby uniknąć zacierania żółtek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kopiec rukoli na talerzu. Ułóż szparagi na rukoli i łyżkę sałatki jajecznej na szparagach.