Zapiekane szparagi, pancetta i pomidorowy makaron wiśniowy

Zapiekane szparagi, pancetta i makaron z pomidorkami wiśniowymi wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 584 kalorie, 22g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 213 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Jeśli masz penne, szparagi, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szparagi, Rukola I Patelnia Zapiekane Risotto Z Pomidorami Cherry, Sałatka z pieczonych pomidorów Cherry i makaronu Ricotta, oraz Pieczony Pomidorek Wiśniowy, Boczek, Makaron Parmezan.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Makaron zagotować w osolonej wodzie.
Szparagi włożyć do foremki do pieczenia, następnie wymieszać z oliwą i pancettą. Piecz przez 10 minut, aż pancetta zacznie się chrupać, mieszaj pomidory, a następnie gotuj przez 5 minut więcej.
Odcedzić makaron, następnie dodać do puszki wraz z rozdartymi liśćmi bazylii i przyprawami. Dobrze mieszaj, aż wszystko będzie błyszczało, a następnie podawaj w miseczkach, rozsypanych startym parmezanem.