Zapiekane szparagi i Frittata z żółtego pieprzu

Zapiekane szparagi i Frittata z żółtego pieprzu
Pieczone szparagi i Frittata z żółtego pieprzu mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 124 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, śmietanę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szparagi i Frittata z czerwonej papryki, Szparagi i pomidory pieczone Frittata, oraz Zapiekane Szparagi I Ser Frittata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. i masło 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia (3-quart).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Przyciąć szparagi i pokroić po przekątnej w plastry o szerokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
3
Pokrój paprykę w paski o szerokości 1/4 cala i zmiel szalotkę. Połówki cukinii wzdłuż i ukośnie pokroić zarówno cukinię, jak i szalotki w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Zielona CebulaZielona Cebula
SzalotkaSzalotka
CukiniaCukinia
Mięso MieloneMięso Mielone
4
Przygotuj miskę lodu i zimnej wody. W dużym rondlu z wrzącej osolonej wody blanszujemy szparagi 1 minutę i odcedzamy w durszlaku. Natychmiast przenieść szparagi do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Szparagi odcedzić dobrze w durszlaku i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Na dużej patelni gotować paprykę i szalotki w maśle na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż papryka zmięknie, o 10 protokół. W dużej misce ubij razem jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszać ze szparagami, mieszanką papryki, cukinią i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SzparagiSzparagi
Zielona CebulaZielona Cebula
SzalotkaSzalotka
CukiniaCukinia
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PaprykaPapryka
MasłoMasło
PieprzPieprz
KremKrem
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wlać krem do naczynia do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż złoty i ustawić, o 35 protokół. Fajna frittata na stojaku. Frittata może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta. Doprowadzić frittatę do temperatury pokojowej przed podaniem. W razie potrzeby poluzuj frittatę z krawędzi patelni i przesuń na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Magazyn