Zapiekane Rigatoni ze szpinakiem, ricottą i Fontiną

Zapiekane Rigatoni ze szpinakiem, ricottą i Fontiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 950 kalorii. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz fontina, rigatoni, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zapiekany Ricottan i szpinak Rigatoni, Zapiekane Rigatoni z Ricottanem i zielenią Collard, oraz Zapiekane Rigatoni ze szpinakiem, Provolone i indykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Olej 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować rigatoni aż prawie gotowe, o 12 protokół.
Makaron umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia i wymieszać z 1 łyżką oleju.
Tymczasem ze szpinaku wycisnąć jak najwięcej wody.
Włożyć szpinak do robota kuchennego i puree z ricottą, 3 łyżkami parmezanu, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszać połowę fontiny.
Mieszamy mieszankę szpinaku do makaronu. Wierzch z pozostałą fontiną i parmezanem.
Skropić pozostałe 2 łyżki oleju na wierzchu.
Piec makaron, aż góra będzie złoty kolor, 15 do 20 protokół.
Odmiana: możesz zastąpić inny masywny makaron, taki jak penne rigate, penne, ziti lub fusilli. Gotować wszystkie te jedną lub dwie minuty mniej.
Rekomendacja wina: delikatnie aromatyzowana Biel, taka jak Orvieto, ładnie uzupełni łagodną ricottę. A ponieważ Orvieto nie jest dębowe, wino nie ma gorzkiej taniny, aby zderzyć się z lekko gorzkim szpinakiem i gałką muszkatołową.