Zapiekane przegrzebki ze świeżym Linguine i serem Romano
Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pieprz, bazylia, przegrzebki morskie, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowo-śmietanowym, Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowym, oraz Zapiekane Przegrzebki Ze Świeżym Miętowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 2 łyżki wody makaronu.
Połączyć makaron, zarezerwowane 2 łyżki wody makaronu, 1/4 szklanki sera, 1 łyżka oleju, posiekanej bazylii i pieprzu w dużej misce; wrzucić dobrze.
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju w dużej żeliwnej patelni na dużym ogniu.
Posypać soli równomiernie przegrzebki; dodać przegrzebki do patelni. Gotować 1 minutę z każdej strony lub na złoty kolor.
Umieść 1 szklankę mieszanki makaronu na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 3 przegrzebki i 1 1/2 łyżeczki pozostały ser.
Podawać z cytrynowymi klinami.