Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem imbirowo-pomarańczowym

Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem imbirowo-pomarańczowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Jeśli $3.39 za porcję spada twój budżet, zapiekane przegrzebki ze szpinakiem imbirowo-pomarańczowym mogą być spektakularnym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, zieloną cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść przegrzebki w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
3
Dodać wódkę, wermut i połowę mieszanki imbiru; wrzucić delikatnie. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
ImbirImbir
WódkaWódka
4
Margarynę rozpuścić na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj pozostałą mieszaninę imbiru i smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
6
Dodaj skórkę pomarańczową i sok, i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać ze szpinakiem, sól, i pieprz; gotować 2 minut lub aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SzpinakSzpinak
PieprzPieprz
SokSok
SólSól
7
Wyjąć z patelni i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń przegrzebki z marynaty, zastrzegając marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PrzegrzebkiPrzegrzebki
9
Umieść patelnię pokrytą sprayem do gotowania na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj przegrzebki; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
11
Wyjąć z patelni; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj zarezerwowaną marynatę do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż sos zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Ułóż przegrzebki na mieszance szpinaku; skropić sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SzpinakSzpinak
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn