Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem imbirowo-pomarańczowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Jeśli $3.39 za porcję spada twój budżet, zapiekane przegrzebki ze szpinakiem imbirowo-pomarańczowym mogą być spektakularnym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, zieloną cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym, oraz Zapiekane Przegrzebki Z Kremem Czosnkowo-Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w misce.
Umieść przegrzebki w płytkim naczyniu.
Dodać wódkę, wermut i połowę mieszanki imbiru; wrzucić delikatnie. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut.
Margarynę rozpuścić na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj pozostałą mieszaninę imbiru i smażyć 30 sekund.
Dodaj skórkę pomarańczową i sok, i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać ze szpinakiem, sól, i pieprz; gotować 2 minut lub aż szpinak zwiędnie.
Wyjąć z patelni i ogrzać.
Usuń przegrzebki z marynaty, zastrzegając marynaty.
Umieść patelnię pokrytą sprayem do gotowania na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Dodaj przegrzebki; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodaj zarezerwowaną marynatę do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż sos zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 5 minut).
Ułóż przegrzebki na mieszance szpinaku; skropić sosem.