Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i grzybami Saute
Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 118 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,45 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz grzyby shiitake, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z fasolą Fava Sauté przepis, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Przyprawić przegrzebki morskie solą i pieprzem; dodać do patelni. Zapiekać przez 1 minutę na stronę lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Przegrzebki
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Usunąć przegrzebki; odstawić. Używając tej samej patelni na średnim ogniu, ostrożnie dodaj 2 łyżeczki oliwy z oliwek i mielonego czosnku; gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Oliwa Z Oliwek
Przegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać pokrojone w plasterki grzyby shiitake i gotować przez 1-2 minuty, aż grzyby zmiękną i uwolnią soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Grzyby
4
Dodaj oregano i tymianek, i gotować 1 minutę więcej lub aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Tymianek
5
Dodaj szpinak i wermut, i gotować przez 30 sekund lub aż szpinak po prostu zaczyna więdnąć; powrót przegrzebki do patelni, i gotować 3 minuty więcej.
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.