Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i grzybami Saute

Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i grzybami Saute
Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 118 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,45 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz grzyby shiitake, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z fasolą Fava Sauté przepis, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Przyprawić przegrzebki morskie solą i pieprzem; dodać do patelni. Zapiekać przez 1 minutę na stronę lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usunąć przegrzebki; odstawić. Używając tej samej patelni na średnim ogniu, ostrożnie dodaj 2 łyżeczki oliwy z oliwek i mielonego czosnku; gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać pokrojone w plasterki grzyby shiitake i gotować przez 1-2 minuty, aż grzyby zmiękną i uwolnią soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
GrzybyGrzyby
4
Dodaj oregano i tymianek, i gotować 1 minutę więcej lub aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
TymianekTymianek
5
Dodaj szpinak i wermut, i gotować przez 30 sekund lub aż szpinak po prostu zaczyna więdnąć; powrót przegrzebki do patelni, i gotować 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
WermutWermut
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Serw.

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn