Zapiekane przegrzebki z zwiędłą rukolą i boczkiem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 104 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu, szalotki, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki Z Zielenią Zwiędłą, Zapiekane Przegrzebki Z Zielenią Zwiędłą, oraz Zapiekane przegrzebki z zielenią zwiędłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Posypać obie strony przegrzebków równomiernie 1/4 łyżeczki soli, cukru i pieprzu.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 minuty lub aż do zrobienia, obracając po 2 minutach.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć. Wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżeczki kapieli.
Dodaj szalotki i czosnek do kapiących na patelni; smażyć 2 protokół.
Dodać bulion do patelni; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj pozostałe 1/8 łyżeczki soli i rukoli do patelni; gotować 30 sekund lub aż warzywa zaczną więdnąć.
Umieść 4 przegrzebki i około 1 szklanki rukoli na każdym z 4 talerzy.
Porcje posypać równomiernie boczkiem.