Zapiekane przegrzebki z szalotką i kremem kokosowym

Zapiekane przegrzebki z szalotką i kremem kokosowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 143 kalorie, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, szalotki, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką, Zapiekane przegrzebki z sosem kokosowo-cytrynowym, oraz Kokosowe Tajskie Risotto Z Zapiekanymi Przegrzebkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij crme frache i mleko kokosowe, aż uformują się miękkie szczyty. Przykryć i schłodzić przygotowując szalotki i przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W 8-do 10-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, wymieszaj szalotki w oleju, aż będą chrupiące i złote, 6 do 10 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
Wypłukać przegrzebki i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Posypać obie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Dodaj przegrzebki w jednej warstwie do patelni (nie trzeba myć) i gotować, obracając raz, aż rumiane po obu stronach i ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do testu), 3 do 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 5 minut.
7
Ułóż przegrzebki na talerzu i top każdy z około 2 łyżeczki Kokosowe crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KokosKokos
8
Posypać równo smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn