Zapiekane przegrzebki z szalotką i kremem kokosowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 143 kalorie, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, szalotki, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką, Zapiekane przegrzebki z sosem kokosowo-cytrynowym, oraz Kokosowe Tajskie Risotto Z Zapiekanymi Przegrzebkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij crme frache i mleko kokosowe, aż uformują się miękkie szczyty. Przykryć i schłodzić przygotowując szalotki i przegrzebki.
W 8-do 10-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, wymieszaj szalotki w oleju, aż będą chrupiące i złote, 6 do 10 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Wypłukać przegrzebki i osuszyć.
Posypać obie strony solą i pieprzem.
Dodaj przegrzebki w jednej warstwie do patelni (nie trzeba myć) i gotować, obracając raz, aż rumiane po obu stronach i ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do testu), 3 do 4 minut w sumie.
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 5 minut.
Ułóż przegrzebki na talerzu i top każdy z około 2 łyżeczki Kokosowe crme frache.
Posypać równo smażoną szalotką.